„Три сестри“ е турски драмтичен сериал създаден по бестселърът на писателката Иджлял Айдън, която също участва в сериала, в ролята майката на трите сестри.

Главните герои са три сестри, които живеят в обща къща и имат прекрасно детство. Момичетата се казват Деря, Туркан и Дьонуш и са много близки една на друга. Младите момичета от детството си помагат взаимно, обсъждат различни ситуации заедно и също се опитват да поддържат близки отношения. Момичетата растат, светът около тях се променя, но трите сестри се опитват да останат същите както преди. Въпреки че животът им непрекъснато се променя, с времето те осъзнават, че семейните връзки могат да им помогнат да се справят с трудностите.

Но какво се случва с човек, когато достигне зряла възраст? Той търси начин да оцелее и затова извършва необмислени действия. Това се случва с главните герои, които винаги са смятали, че могат да се доверят един на друг. Но когато сестрите открият техните скрити тайни, това ще се промени. След тези разкрития е трудно да намериш начин да се довериш, дори на най-близките си. Въпреки това, главните герои от сериала „Три сестри“ заедно се опитват да преодолеят различията си. Сестрите осъзнават, че са свързани завинаги, затова се опитват да намерят начин да останат близки.

През годините и дългото търсене на щастието те ще преминат през всички изпитания заедно. Те ще имат много проблеми, но любовта и семейните отношения винаги ще им позволяват да намерят начин да намерят щастието. И въпреки че ще им струва много усилия и време, момичетата наистина са готови за това. В края на краищата те знаят отлично, че хората и богатството идват и си отиват, но връзката между сестрите винаги трябва да бъде силна и никога да не се прекъсва. Така момичетата започват своя път към създаване на семейство, като постоянно се срещат и обсъждат различни теми от живота си.