27 март 2023 г. е премиерата, за България на турския сериал „Ти разкажи Черно море“. Сериалът ще се излъчва всеки делничен ден от 22:00 часа по Diema Family.

Ти разкажи Черно море e турски драматичен сериал, критикуван за множество сцени на домашно насилие. Разследване през юни 2019 г. отбеляза 20 минути физическо насилие и 41 минути психическо насилие срещу жени в сериала.

Ти разкажи Черно море – сюжет:

До 16-годишна възраст Нефес живее свободен и щастлив живот, докато не се случва нещо, което променя живота на младото момиче завинаги. Тя беше принудена да се омъжи за богатия и агресивен Ведат Саяр. Така тя се оказва заключена в дома му. В продължение на осем години Нефес живее в дома на Ведат, търпейки почти ежедневна бруталност от своя безумно ревнив съпруг тиранин. Единствената утеха за героинята на Ирем Хелваджъоглу е 7-годишният й син Иит, за когото е готова на всичко.

Идеята за бягство витае в съзнанието на жената от дълго време. Неведнъж е вземала сина си и се е опитвала да избяга от омразния си съпруг, но така и не е стигнала далеч. След всяко неуспешно бягство е насилвана от съпруга си. Идеята за свобода обаче винаги е подкрепяла младата жена. Затова тя се опитва да избяга отново и отново.

Не се знае как щеше завърши драматичната история в сериала: „Ти разкажи Черно море“, ако надеждата за спасение един ден не дойде пред Нефес. Това се случило, когато Тахир Калели пристигнал в дома на Ведат и Нефес. Произхождащ от семейство, което притежава голяма компания. За разлика от други мъже на неговата възраст, за които големите пари означаваха забавление, той беше способен да обича. Освен това Тахир предпочита да бъде в центъра на работата и се опитва да върши всичко сам. Той все още не е женен и няма намерение да създава семейство, но майка му е обсебена от това синът й да се ожени възможно най-скоро. Тя дори му избира жена, която се казва Карадениз.

Може би Тахир щеше да се ожени за Карадениз, ако корпоративният бизнес не го беше отвел в Истанбул. Там той трябваше да подпише договор с фирмата на Ведат. След официалната бизнес среща Ведат покани Тахир и семейството му на вечеря в дома си. Тогава Тахир вижда за първи път красивата Нефес, която веднага привлича вниманието му.


По време на вечеря Тахир неволно забеляза синини по китките на жената и без дори да подозира какво се е случило с нея, проявява интерес към причината. Заслепен от ревност, Ведат обвинява Нефес, че умишлено е разкрила ръцете си и отвърна с агресия. Осъзнавайки, че някой ден лудият й съпруг може да я убие, героинята от сериала решава да избяга отново. Тя се възползва от факта, че Ведат е зает с гости. Нефес се скрива в колата на Тахир със сина си, надявайки се да ги откара надалеч. Часове по-късно Тахир намира Нефес и Иит в колата си. От този момент нататък прави всичко по силите си, за да ги защити.


Междувременно Ведат научава за местонахождението на съпругата си и решава да я прибере насила. Но влюбеният Тахир е готов да се бори докрай, за да защити своята любима. Той не знае, че Ведат ще унищожи всеки, който се изпречи на пътя му, и не осъзнава колко е безмилостен.


Как ще се развият отношенията между Тахир и Нефес и дали Ведат ще попречи на щастието им?