„Синът ми“ е турски драматичен сериал който разказва невероятна история, случила се на 12-годишното момче Ефе. Роден в богато семейство на учителка Зейнеп и бизнесмена Тугрул, той винаги е имал всичко, което е искал. Сега обаче родителите му не могат да намерят общ език и постоянно се карат. Един ден, след поредната кавга със съпруга си, Зейнеп решила да изпрати сина си на училище. Той все още не знае, че този ден ще бъде повратна точка за Ефе и ще промени целия му живот. Отивайки на училище, Ефе не ходи на уроци, а в компютърния клуб и след това се разхожда в парка.

Недалеч от тях живее бедното семейство Озюрек. Влюбените съпрузи Иляс и Мелике имат две деца – дъщеря тийнейджърка Серен и 6-годишния син Каан. Въпреки факта, че живеят в бедност, всички членове на семейството се обичат и живеят в хармония. Този ден Мелике води Каан на детска градина, но се забавя и пропуска да го вземе. Междувременно детето напуснало детската градина. Каан среща Ефе и те бързо стават приятели. Ефе разбира, че Каан е изчезнал и иска да го заведе в полицията, но по пътя момчетата решават да отидат до къщата на Ефе.

Междувременно Иляс и Мелике търсят Каан и отиват в полицията. Полицейският детектив Седат решава да разследва, но Каан е намерен мъртъв в гората. Видеокамерите показват, че полицаите са научили, че Ефе е последният човек, който е видял момчето. Полицията е сигурна, че само Ефе може да обясни ситуацията, но за да не навреди на психиката му, на разпита присъства и детският психолог Демет, който ще се заеме със случая заедно с полицията.