„Самотен вълк“ е турски екшън сериал.

Сюжетът на турския сериал „Самотен вълк“ започва през далечната 2002 година. Явуз Йълдъръм и 8-годишният му син Йигит отиват в гората, където срещат вълк единак. Вълкът ги следва, стигайки до дома на семейството. Там цялото семейство на Йигит е хвърлено от ръба на скала чрез предателство. Враговете на Явуз вярват, че са убили всички, но всъщност вълкът успява да спаси момчето. Той отвежда Йигит при мъж на име Давут Бахадир, който успява да го спаси. Давут му дава ново име – Алтай Куртоглу и го учи как да се защитава.

Всъщност Давут е бивш офицер от разузнаването. Той се противопостави на мощна и чудовищна организация, наречена Голиат, която беше създадена, за да дестабилизира ситуацията в света. След като се пенсионира, Давут се оттегля в убежище, скрито в гората. Той обаче не спря да се бори с престъпната организация.

„Самотен вълк“ продължава 20 години по-късно. Срещаме Алтай (Йигит) днес като член на нелегален боен клуб, където той изкарва прехраната си. Една вечер млада жена на име Есра моли Алтай за помощ. Есра е любовница на собственика на този клуб. Тя губи родителите си на 12-годишна възраст и е отгледана като агент на разузнаването от офицер, известен като Викинг. Той учи момичето да дава всичко от себе си, за да изпълни поверените му задачи. Но когато Есра се влюбва, нейният свят напълно се срива. Сега всичко, което иска, е да избяга с малкото си момиченце.

Алтай, след като научи, че животът на детето е в опасност, се съгласява да й помогне без колебание. Сега пътят им ги води към миналото на Алтай и до хижата на Давут Бахадир. Скоро главният герой ще разбере кой е виновен за смъртта на родителите му. Отсега нататък Алтай ще гори само от едно желание – жаждата за справедливост.