„Полетът на птицата“ е турски хитов сериал, сюжетът описва различията във възгледите на различните поколения. Голяма част от „старото поколение“ е дълбоко убедено, че за да постигнеш успех, трябва да работиш дълго и упорито. Само по този начин можете да достигнете върховете на кариерата си. Ако започнете от дъното и постепенно научите всички тънкости на професията, служителят може да стане отличен лидер. Но младите мислят по друг начин. Те са готови да започнат катерене в кариера веднага, без да преминават през дълъг.

Главната героиня от турския сериал „Полетът на птицата“ е младо момиче на име Асли. Тя е около двайсетте и вярва, че може бързо да направи блестяща кариера. Асли няма да се изкачва по кариерната стълбица бавно, стъпка по стъпка. Тя знае, че е в състояние да достигне върха на кариерата си за кратко време и е готова на всякакви жертви, за да постигне целта си. Не всички обаче вярват в успеха на Аслъ. На това ще се противопоставят хората от по-старото поколение, които вярват, че успехът се постига бавно, но не се смятат за изостанали спрямо съвременния свят. Те също са добре запознати с много съвременни технологии и не могат да си представят живота без интернет и сайтове за социални мрежи.

Те обаче все още изостават от по-младото поколение в убеждението, че кариерата трябва да се гради, както и преди, бавно и стъпка по стъпка. Но Асли няма да чака да развива кариерата си година след година. Той възнамерява да докаже на представителите на по-старото поколение, че техните представи за света около тях отдавна са остарели. В тази конфронтация Аслъ ще трябва да се изправи пред различни трудности и изпитания.