Онур Туна – Onur Tuna

Онур Туна - Onur Tuna

Онур Туна – Onur Tuna

  • Онур Туна е висок: 197 см.
  • Отглежда 3 котки и 2 кучета.
  • През ученическите си години тренира волейбол и баскетбол.
  • Обича да пътува, а Барселона е любимият му град.
  • – Онур започва да се занимава с музика на 14 години. Той композира, знае как да свири на китара и пиано и пише текстове на песни. Притежава собствено музикално студио и на 22.06.2018 г. издаде първия си албум „Uzay Misali“, състоящ се от четири песни, а през 22.11.2019 г. излиза вторият „Yangın Yeri“.
  • Режисьорите, на които се възхищава са: Куентин Тарантино, Стенли Кубрик и Педро Алмодовар.

Бащата на Онур – Тунаму е от Чанаккале, а Майката му е от Солун. Има по-голям брат, който както и баща им е учител по математика.

След като завършва лицея в Бурса и икономическия факултет на университета Докуз Ейлул, Онур постъпва в университета Еге, където учи музика в продължение на една година. Междувременно взема уроци по актьорско майсторство в клона на Центъра за изкуства „Муждат Гезен“ в Измир и се записва в агенция за модели. Работи като професионален модел цели четири години.

През 2010 г. Онур се премества в Истанбул и около година се обучава при актрисата Айла Алган.

Туна казва, че пътуването е негова страст. Обиколил света, дори обмислял да емигрира, но отказал, защото обича родината си. Единственото, което не харесва в родината си, е насилието: „Израснах в много щастливо семейство. Никой в ​​нашата къща не повиши тон. Никога не съм чувал баща ми да крещи на майка ми или да е груб с нея. Те се запознават в гимназията и са женени повече от 40 години. И ме боли, когато хората се нараняват един друг. Не искам да чувам за побой или убийства на жени. Не искам да гледам бебе да плаче: „Мамо, не умирай“. Не искам да гледам как майка страда от малтретиране на син или деца. Никой няма право да удря друг човек. Не виждам снимки с насилие. Когато попадна на такива съобщения, веднага ги затварям. Срам ме е, че в този век все още говорим за насилие над жени. Толкова е отвратително!

През 2012 г. той започва афера с актрисата Ясемин Кай Алън. Година по-късно се разделиха заради негова изневяра. – През 2013 г. излиза шест месеца с модела Нил Атеш.

– През октомври 2015 г. започва да излиза с колежката си Седа Гювен. Връзката им е сериозна, говорят за сватба, но през април 2017 г. се разделиха. През януари 2022 г. се случи кратка афера с Ханде Доандемир. От пролетта на 2022 г. той има връзка с актрисата Ясемин Яздж.

Сподели
Scroll to Top