„Обещание“ е турски драматичен сериал по сценарий на Назмие Йълмаз, буквалния превод на сериала е „Клетва“. Излиза през 2019г и започва да се излъчва от 18.02.

Сюжетът на турският сериал Обещание (Yemin)

Показа на зрителите, че и богатите хора плачат. Изглежда, че богатите и могъщите не познават мъката, но далеч не е така. Успешният бизнесмен Хикмет Тархун води обикновен живот, потопен в работата си от главата до петите. Той има семейство – упорита и горда съпруга Джавидан (Гюл Арджан), непокорен син Емил и дъщеря Суна. След разтърсващите промени в мирния му живот, Хикмет започва да мисли как да реши всички проблеми в работата, особено у дома. В този момент му хрумва идеята да върне у дома Рейхан (Йозге Яз), мило и невинно момиче, което винаги е смятал за свое дете. Рейхан трябваше да се омъжи за Емир – само тогава бащата щеше да иска синът му да порасне и да заеме неговото място.

30-годишният Емир Тархун е безотговорен бунтар, който харчи трудно спечелените пари на баща си, поемайки необмислени рискове. Разбира се, Рейхан не искаше да се омъжи за Емил, но все пак се съгласи с молбата на Сикмет (в ролята Беркант Мюфтюлер). Тя се закле да го направи, независимо от цената. Но не всичко е толкова просто. Съпругата на Хикмет (Джавидан) научава за плана и е готова на всичко, за да го спре. Тя има свои собствени планове за сина си и чака подходящия момент да го ожени за богата дама, която винаги се е интересувала от Емир (Гьокберк Демирчи). Хикмет не знаеше нищо за това, а Емир под влиянието на майка си категорично се противопостави на брака на Рейхан с нея. През какъв път трябва да премине едно момиче, когато е в богато семейство? Какви ще бъдат отношенията между Емир и Рехан в „Обещание“ – омраза или любов?

Сюжетът на турския сериал „Обещание“ е в състояние да угоди на публиката не само поради своята оригиналност, но и поради актьорските умения на актьорите.