Незабравима е турски романтичен и драматичен сериал с премиера през 2009 г., който разказва за момиче, влюбено в мъжа на сестра си.

Сюжетът се развива в Турция и е много драматичен, завладяващ и романтичен.

Красивата студентка на име Еда Гюлер, която учи моден дизайн. В свободното си време танцува народни танци с приятелите си Толга и Севал. Торла обича Ида, но няма смелостта да й го признае, докато Севал, от друга страна, обича Толга и го пази в тайна по същата причина.

Еда живее в беден квартал с майка си Тюркян, баща Джемил, брат си Керем и сестра си Мелда Гюлер в къща, наследена от дядо й.

Айда научава от майка си, че сестра й Мелда е на път да се омъжи за мъж на име Харун, когото няма търпение да срещне. Харун Асланогу е красив млад наследник на голяма корабна компания. Той живее в красиво имение с родителите си Феяз и Саадет – болна от Алцхаймер, сестра си, нейния съпруг и дъщеря им.

Харлан и Мелда се срещат в неговата корабна компания, Мелда отговаря за външната търговия. Той се влюбил в нея и й предложил брак, но тя все още не смеела да отговори, защото е пазела тайна от него. Това, което я тревожи, е, че никога не му казва, че не е от богато семейство, както той я мисли. Тя не смееше да му признае, че баща й Джамил е обикновен човек, който притежава малък автосервиз.

В един на пръв поглед обикновен дъждовен ден за Еда животът й е на път да се преобърне с главата надолу. Тя среща чаровен мъж, който случайно изпръсква роклята й, докато шофира. Заедно с този красавец е неговият приятел Бату. Бату нарече очарователния господин Хакка. Хака съветва Еда да занесе дрехите си на химическо чистене и да й ги върне.

Еда се съгласява и това е втората им среща, тя обаче забравя гривната си в колата му, което пък се оказва повод за трета среща. Всичките срещи минават прекрасно, Хаккъ е привлечен от разнообразната, жизнена Еда, а пък тя от неговият чар и внимание. Един ден те заминават за Ава (курортно селище на 95 км от Истанбул), където прекарват луда нощ заедно, под влиянието на алкохол

След дълго обмисляне Мелда решава да приеме предложението на Харлан и да му признае истината. Оказва се, че Харлан не се трогва и обича Мелда независимо от социалния статус.

Нощта, която промени всичко, беше нощта, в която той отиде да предложи брак на семейството на Мелда. Виждайки Харун, Еда е крайно шокирана, разбирайки, че всъщност съпругът на сестра й Харун е нейният Хаку, в когото тя е лудо влюбена. Грешката беше, защото приятелите му го наричаха Хаке, защото така го наричаше в училище.

Животът на Еда стана толкова вълнуващ и сложен, че ви принуждава да следите сериала с голям интерес. Ще каже ли на сестра си какво се е случило? Ще продължи ли връзката си със съпруга на сестра си или ще забравят случилото се? На тези и много други въпроси, които изникват в съзнанието ви, можете да отговорите само като гледате турския сериал „Незабравима“.

В последния епизод Еда разбира, че е бременна с Харун. Тя реши да каже на сестра си, която беше сред другите, които я посъветваха да направи аборт, но се оказа неподготвена за това. Изправена пред огромна вътрешна драма, тя решава да се върне при Ава, откъдето започва всичко. За да спаси себе си и близките си от срама, че трябва да роди детето на сестра си, тя решила да се самоубие. Тя планира всичко, освен появата на Харун…