Най-популярните турски сериали през 2022 г.

Най популярнте турски сериали през 2022 г.

Най популярните турски сериали през 2022 г.

Списък с най-гледаните сериали в Турция през 2022-а година.

Осман Основателят

Осман Основателят

Триумфът на историческия хит продължава. И през 2022 г. сериалът с Бурак Йозчивит беше много популярен сред зрителите. В третия сезон Осман държи за заложник избягалия византийски свещеник Григори, пазител на фрагмента от кръста, където някога е бил разпънат Исус Христос. В същото време бейликският владетел на Согют намира нови врагове в лицето на текфура на гръцката крепост Биледжик Рогатус Ласкарис и племенника му Юстиниан.

Завръщат се старите врагове на Осман (Текфур Инегол Никола и монголският хан Гайхату). вождът на огузкото племе Тургут-бей и текфурът на византийската крепост Харманпая Михал Косе стават съюзници на Осман, а Бала Рабия Хатун ражда дългоочаквания син на име Алаедин.

Самотен вълк – Yalnız Kurt

Самотен вълк - Yalnız Kurt

В главната роля в политическата драма е младият Хасан Денизяран, когото зрителите у нас познават като Акън от „Намери ме“. Сюжетът на сериала хвърля светлина върху съвременната история на Турция, като се фокусира върху убийствата, анархията и тероризма след пристигането на Корпуса на мира на САЩ в страната.

Малкият Ийт Йълдъръм е сираче, което е загубило родителите си. Той е отгледан от Дауд Бахадер, бивш офицер от разузнаването, посветил живота си на организацията Голиат. Той дава на Иит нова самоличност, започва да го нарича Алтай Курдолу и го прави свой партньор в битката срещу Голиат.

Когато я обичаш – Erkek Severse

Когато я обичаш - Erkek Severse

Модерната история за Пепеляшка събира звездите на турското кино Бушра Девели и Алперен Дуймаз. Октай (Гьоркем Севиндик) и Зейнеп (Бушра Девели) са заедно от студентските си години и имат две деца.

Зейнеп е съкрушена, когато разбира, че Октай й изневерява и слага край на брака им. Заради предателството на съпруга си тя губи вяра в любовта, докато пътят й не се пресича с бизнесмена Кенан (Алперен Дуймаз). Кенан също не вярва на жените, но вижданията му се променят след срещата със Зейнеп. Щастието им обаче изглежда невъзможно с Йелда (Ясемин Ялан), която се опитва да спечели сърцето на Кенан и с Октай, който се завръща в живота на Зейнеп.

Три сестри – Üç Kız Kardeş

Три сестри - Üç Kız Kardeş

Интересът към семейната сага също не стихва. Дионуш, Туркан и Дерия са три сестри, едната от които е с легендарна красота, другата е известна с нежността си, а третата с непокорството си. Трите живеят идиличен живот с родителите си Несрин и Садък, но всичко се променя след сватбата на Туркан.

Животът на най-голямата сестра се превръща в ад и тя е затворена в златна клетка, щастието на Дионуш е помрачено след разкриването на дълбоко пазена семейна тайна, а Дерия става част от опасна група приятели.

В сериала участват Беркер Гювен, Реха Йозджан, Иджлал Айдън и Алмила Ада. За ролята на Туркана е избрана младата Йозгчиу Кая, а ролята на Дерия е поверена на амбициозната актриса Мелиса Берберолу.

Присъда / Съд – Yargı

Присъда / Съд - Yargı

Амбициозният сериал се отличи като абсолютен фаворит на критиката в южната ни съседка. Изпълнителите на главните роли Каан Урганчеолу и Пънар Дениз получиха награди в категориите „Най-добър актьор“ и „Най-добра актриса“ в престижния конкурс „Златна пеперуда“. Сериалът беше номиниран и за най-добър сериал, докато сценаристът Сема Ергенекон и режисьорът Али Билгин също взеха награди за работата си по продукцията.

Сюжетът е за адвокат Джейлин и прокурор Улгаз, които се борят за справедливост, но с различни методи. Съдбата пресича пътищата им и ги събира в повратна точка, която не са очаквали, подлага на изпитание истините, които са смятали за необходими досега, и те се озовават в море от мистерия, където не могат да плуват.

Затворник / Осъден – Mahkum

Затворник - Осъден - Mahkum

Сериалът е турска адаптация на южнокорейския сериал „Невинният обвиняем“. Главният герой е поверен на привлекателния Онур Туна, който вдъхва живот на идеалистичния прокурор Фират Булут, обвинен в убийството на бизнесмена Бураш. Последният случай, с който Фърат се занимава, е за двама братя – наследници на една от най-влиятелните фамилии в страната.

Екранна партньорка на Онур ще бъде Серай Кая, позната на българските зрители от ролята на Ширин в сериала „Една жена“. Исмаил Хаджиолу, Тугай Мерджан, Ерхан Алпай, Гюлчин Хатахан и др.

Полетът на птицата – Kus Uçusu

Полетът на птицата - Kus Uçusu

Тандемът между Ибрахим и ЧеликколБирдже Акалай и безспорната химия помежду им правят сериала „Полетът на птицата“ един от най-популярните в Турция. Сюжетът представя конфликт между различни поколения, породен от бързото развитие на технологиите и променящата се работна среда. Амбициозната и решителна студентка по журналистика Аслъ иска да достигне върховете на медийните среди по най-краткия път, вместо да разчита на упорит труд.

Използвайки хитра измама, лицемерие и силата на социалните медии, Асли се опитва да заеме мястото на популярната и уважавана водеща на новини Лале, като разбива репутацията й на безупречен професионалист и вярна съпруга. Челиккол играе Кенан, продуцент и бивш любовник на Лале, с която има силна професионална и емоционална връзка, въпреки факта, че тя е омъжена за идеалния си съпруг Селим от години.

Синът ми – Oğlum

Синът ми - Oğlum

Дългоочакваният семеен сериал привлече вниманието на турската публика още с първия епизод. Въпреки че скоро след това интересът към сериала намаля значително, а снимките бяха прекратени след излъчването на 15-и епизод, зрителите в южната ни съседка причисляват сагата към най-добрите през 2022 г.

Мелике и Иляс отглеждат заедно сина си Каан в крайбрежния град Шиле. Мелике закъснява да вземе малкия Каан от училище и се озовава в близкия парк, където среща малкия Ефе, син на Зейнеп и Туурул. Ефе отвежда Каан в полицейския участък и докато търсят изчезналите деца, родителите им получават трагична новина, която преобръща целия им живот.

Сподели
Scroll to Top