Мелодрамата „Наследство“ (Emanet) е режисирана от „Karamel Production“ – продуцентската компания, която стои зад успеха на хитовите сериали: „Обещание“ и „Назови ме по име“. Главната роля в сериала Главната роля в новия сериал е поверена на Съла Тюркоулу, която зрителите познават като: Суна – сестрата на Емир от „Обещание“. А неин партньор ще е Халил Ибрахим Джейлян.

Сериалът „Наследство“ проследява тежката съдба на Юсуф, който губи родителите си на петгодишна възраст и се озовава на грижите на чичо си Яман. Яман също тежко минало, но въпреки това успява да се превърне във влиятелен и изключително успешен бизнесмен. Той лесно можеше да се грижи за момчето и да му даде всичко без майчината любов и топлина. Юсуф имаше леля на име Сехер, която беше сестра на майка му. Тя развива силни чувства към племенника си и се премества в имението, където Юсуф живее с чичо си. Сехер би направила всичко, за племенника си.

След известно време главните герои от сериала „Наследство“ – Шехер и Яман, се влюбиха. Двамата започнаха да отглеждат Юсуф заедно и връзката им се задълбочи. Изглежда, че всичко лошо е свършило, но здравите и силни връзки не могат да бъдат изградени върху лъжи. Осъзнавайки това, Яман постепенно разкрива на Сехер своето тъмно минало. Неочакваната му трансформация води до стряскащи разкрития. Младата двойка открива, че Яман и цялото му семейство са били разследвани от дълго време. Появяват се мрачни истории, които могат да унищожат живота на всеки. Нещо повече, Яман не знаеше, че героичният служител на реда, който пое инициативата да го разследва, е негов полубрат.