Листопад е турски драматичен телевизионен сериал по мотиви от едноименния роман от 1930 година и е най-награждаваният сериал в Турция.

Сюжет на турския сериал „Листопад“:

Историята се развива в патриархално семейство, където бащата Али Раза е общински управител, който решава всичко. Освен баща и майка, в семейството има три сестри и брат. Фикрет е най-голямата, Неджля и Лейля с брат си Шефкет са по-малките.

Фикрет е умна и красива, но е израснала под покорството на родителите си, защото Али Ръза не одобрява избора й и тя се разделя с любимия си. Принудена от родителите си, Фикрет се омъжва за мъж от провинцията, който не обича

Свекърва й се държи арогантно с нея и често я унижава. Фикрет се влюбва в съпруга й много по-късно. Тя му ражда дете, но той започна да й изневерява. Те се местят в Истанбул. Листопад показва как Истанбул влияе върху развитието на героите от по-малките градове.

Нейля постъпва в академия, където учи архитектура, двете с Лейля са влюбени в един и същи мъж. Красив, но двуличен, мошенника Оуз. В крайна сметка Неджлия успява да се раздели с него, омъжвайки се за колега архитект с богати родители. Баща му притежава голяма компания и двамата започват по-късно работа за компанията. Лейла се омъжва за Оуз, но е недоволна от него заради сприхавия му характер.

Шефкет е женен за Ферхунде, с която работят в банка. Двамата са икономически независими и характерите им са доста противоречиви. Ферхунде е коварна като Оуз. Тя убеждава Шефкет да открадне пари от банката, за което той влиза в затвора. Ферхунде забременява и прави спонтанен аборт, защото не иска детето. Али Ръза и съпругата му не разбират безразсъдството на децата и не одобряват Ферхунде и Оуз.

Нейля се разведе и омъжи повторно, но не беше щастлива. Тя имаше страхотна кариера на архитект, но вторият й съпруг не се разбираше добре с нея. Тя се развежда втори път и след това заживя сама.

След като излиза от затвора, Шефкет започва работа като строителен предприемач. Лайля, която е бременна от Оуз, разбра, че той живее с откраднати пари и го предаде на полицията и се върна при родителите си.

Ферхунде се жени за богаташ, който купува къщата на Али Ръза. Ферхунде беше изгонена от свекърите си преди време и сега живее отново в тяхната къща. По-късно мъжът и разбира, че мотивите й са погрешни и продава къщата отново на Али Раза.

Ози имаше дете от друга жена. След много перипетии той продаде имотите си и раздаде парите на двете си жени. Той беше осъден и вкаран в затвора.

Шефкет е харесван от красиво и умно съседско момиче, но той сякаш не забелязва, тя отива в Италия, започва работа като дизайнер и прави много добра кариера.

Краят на турския сериал беше драматичен – Али Ръза почина в двора на собствения си дом. Лейла и майка й пътуват до малък град, където майка й е наследила скромен дом. Животът в големия град разрушава едно семейство…