Интересът към сериалът Рибарче, може да пострада …

Интересът към сериалът Рибарче

Интересът към сериалът „Рибарче“, може да пострада заради небрежноста на сценаристите!

Има някои сериали които те очароват, „Рибарче“ е такъв проект. Когато тези, които гледаха първия епизод сериала, се върнаха на екрана за втория епизод, „Рибарче“ направи такава експлозия, че всички заговориха за успеха на този сериал в началото на сезона.

Обаче се появиха продукции продукции като „Сироп от боровинки“ и Жар птици и след известно време имаше стабилизиране на рейтингите. Поредицата „Сироп от боровинки“ направи атака с историята на Нурсема и спечели първо място в групи AB и ABC1. Когато сериалът „Рибарче“ изпадна в немилост, решението на Висшия съвет за радио и телевизия да спре излъчването на сериала „Сироп от боровинки“ за 5 епизода промени всичко от горе до долу.

При отсъствието на сериалът „Сироп от боровинки“, „Рибарче“ отново започна да получава много добри оценки. Зрителският интерес се засили, новините и коментарите за сериала отново гръмнаха. Сценаристите и продуцентският екип обаче не трябва да разчитат много на тази ситуация.

Защото има много сериозни критики към историята на сериала в социалните мрежи и е факт, че проглушаването на ушите на сценаристите за възраженията, отправени срещу важни продукции, може да причини голяма вреда.

Задължително е сценаристите да обърнат внимание на факта, че зрителите разкриват неудобството си в социалните мрежи с остри коментари към образа на Сейран.

Фактът, че Сейран, изиграна от Афра Сарачоглу, не може да види какво прави Ферит, за да спаси брака им, и че сценаристите показват посока за раздялата на Ферит и Сейран, за да продължи историята, разгневява публиката.

  • Редица фенове казват: „Ферит, който прави всичко, за да не се разпадне бракът му и Сейран, която не говори и не прави нито едно усилие. Скъпи мой сценарист, бракът не свършва така, сериалът свършва.“
  • Реакцията към персонажа на Пелин в историята на сериала е отдавна. Освен това майката на Пелин, Зерин, вече е герой, към който се насочва публиката. Въпреки че тези два героя са необходими за възникването на конфликта в историята, преувеличаването на сцените предизвиква реакции.
  • Зрителите може и да пишат такива остри коментари с малко сантименталност, но би било полезно да погледнем реакциите в социалните мрежи в такива повратни моменти, които влияят на хода на историята. Би било добре сценаристите да предприемат стъпки, които да не губят елемента на любопитство в сериала, съобразявайки се с реакциите на публиката. Защото феновете на сериала вече искат интерактивна история, в която да участват, вместо историите, които няколко души искат да пишат на бюрото си и да си ги натрапват.

Тези, които използваха този интерактивен начин за режисиране на историята с публиката, спечелиха, тези, които го игнорираха, загубиха. Тази ситуация изглежда се е превърнала във важна повратна точка за поредицата „Рибарче“.

Сподели
Scroll to Top