Ибрахим Челиккол – подробности от живота на мистериозния и красив актьор:

Ибрахим Челиккол е известен турски актьор и модел, роден – 14.02.1982 г. в град Измир, Турция. Според хороскопа той е зодия Водолей – чаровен, справедлив, сдържан, дружелюбен и смирен. Баща му е от арабски произход а майка му е емигрантка от Солун. Ибрахим Челиккол не е единственото дете в семейството – той има и брат.

Става световно известен след излизането на турския сериал „Черно-бяла любов“ в който играе главна роля.

От малък обича спорта и 15 години се занимава с баскетбол. Достига професионално ниво и се радва на голям успех във времето. Ибрахим Челиккол можеше да продължи да играе баскетбол и да има успешна спортна кариера, но повратна точка промени живота му завинаги. Напуска спорта след смъртта на баща си. Актьорът сподели, че не може да продължи да играе баскетбол, без присъствието на баща му, на неговите баскетболни мачове.

В едно от интервютата си актьорът каза, че след трагичния инцидент се е преместил да живее в Истанбул. Един ден, докато вървял по улицата, непозната жена го заговорила. Тя се представя като моден агент и му казва, че външният му вид е зашеметяващ. Те се срещнаха отново известно време по-късно, когато Ибрахим Челиккол беше на 19 години и жената му помогна да стане модел. Така той започва успешно да се появява на известни модни ревюта, представяйки дрехи на популярни дизайнери. Кариерата му на модел го отвежда в Италия, където започва да печели много пари. Кариерата му на модел продължава осем години. С течение на времето той осъзна, че остарява и пътуването му в тази индустрия скоро ще приключи. Така той се върна в Истанбул и отвори собствен магазин за дрехи.

Актьорската кариера на Ибрахим Челиккол започва толкова внезапно, колкото и кариерата му на модел. През 2009 г. се запознава с режисьора Осман Синаф, който го кани на прослушване. Със своето атлетично телосложение, ръст и мъжествена харизма, той получава първата си роля във филма „Операция Череша, като капитан Шамил Батурай. Актьорът придоби популярност в цялата страна благодарение на ролята си в телевизионния сериал – Ифет. Скоро след това играе второстепенна роля в историческия филм – Завоевание 1453.

През 2021 г. заедно с Демет Йоздемир участва във втория сезон на сериала „Домът в който си роден е твоята съдба, „. През същата година по телевизията е излъчен друг сериал, в който участва – „Полетът на птицата“, където отново се появява с Бирдже Акалай. Сериалът му „Великолепен тандем“, базиран на филма „Tango and Cash“, също беше много популярен.

Интересен факти и личен живот на Ибрахим Челиккол:

Актьорът обича природата и постоянно бяга от натоварения град. Спортът е част от живота му, прекарва много време във фитнеса, за да поддържа форма. Обича пътуванията и сутрешния джогинг. Продължава да играе баскетбол, кара сноуборд и плува, интересува се и от други планински спортове. Освен това актьорът готви много добре. Обича кучета, особено кангали. В къщата си в Истанбул актьорът има 11 кучета от тази порода.

Жените наистина са луди по него. Известен е с многобройните си романси с известните актриси Тугба Екинджи, Ебру Полат и Ясемин Ален. Той също така установи романтична връзка с колежката от снимачната площадка – актрисата Дениз Чакир в турският сериал „Ифет“. След това е забелязан с още две звезди – певицата Асуман Краузе и актрисата Синем Кобал.