Дяволското гърло е български драматичен, криминален сериал по Нова Плей

Сериалът разказва за криминално разследване на ужасяващо убийство, извършено в Смолянско. Сниман е почти изцяло в Родопите. Премиерата на сериала е на 28.02.2019 г.

Освен разследването на тежки престъпления и известна доза мистика, сериалът се фокусира и върху важни социални и общочовешки проблеми като приятелството, любовта и предателството. Той също така обхваща теми като съвместното съществуване на различни раси и проблеми с бежанците.

Ролята смолянския разследващ полицай е поверена на Владимир Карамазов, който е подпомаган от Теодора Духовникова като изпратен от София криминален профайлър.

Сюжет сезон 1 на Дяволското гърло:

Агентът на Национална сигурност Миа Язова разследва бежански канал в Смолян и се озовава в центъра на разследване: главният й заподозрян е брутално убит. Миа реши да помогне на комисар Филип Чарнов, който водеше случая. Първоначално Филип не е впечатлен от участието й, но постепенно намира уменията й в криминологията и разпитите за много полезни. Той и Миа се сближават. Намерена е втора жертва и Миа открива, че заловеният беглец не е извършителят. Едно дете изчезва и се появява трето тяло. Примката се затегнала, а близките на Филип се усъмнили. Дъщерята на Мия среща местен младеж, който може да е замесен в престъпление. Миа и Филип трябва да работят заедно, за да намерят убиеца, без да пропуснат нито една следа. Но готови ли са да приемат истината?