„Двама завинаги“ е турски сериал, базиран на вечната история за забранената любов. Модерна приказка с участието на звездите от „Перли“ – Къванч Татлъту и чаровната Седеф Авджа и сценаристите на сериала „Листопад“.

Сюжет на турския сериал „Двама завинаги“

Менексе е красивата млада дъщеря на турски имигранти в Берлин. Семейството й е типично патриархално семейство – бащата взима всички решения. Когато Мустафа, най-добрият приятел на брата на Менекше, Кадир, й предложи брак, бракът им изглеждаше идеално подходящ.

Без знанието на семейството на Менекше, сърцето й отдавна е взето. В сладкарницата, където работи, тя среща Халил, млад и красив имигрант, който също е намерил убежище в Германия. Любовта между двамата пламва мигновено – красив романс, който пренася историята във вечността.

Но строгите правила в семейството на Менекше направиха тази любов невъзможна и бащата на Менекше я принуди да се омъжи. Мустафа се оказал много агресивен и след като тя споделила това с Халил, двамата решили да избягат в Турция, където да се скрият и да започнат живота си заедно. За съжаление съпругът и брат й разбраха навреме какво се случва и се впуснаха в преследване.