Доктор Чудо е турски драматичен сериал. Той е римейк на американската филмова поредица „Добрият доктор“

Сюжет на сериала „Доктор Чудо“

Турският сериал „Доктор Чудо“ представя интересна и необичайна история на публиката. Сериалът ще се хареса предимно на публика, запалена по медицината и всичко свързано с лекарите и техните пациенти. Пред нас се изправя необичайна социална фигура, млад мъж на име Али (Танер Йолмез).

Али е роден в малко село. Той е диагностициран с рядкото заболяване – „синдром на Савант“. За съжаление родителите му изпращат детето в сиропиталище веднага след като научават диагнозата. Детството на Али беше достатъчно тежко, но здравето му започна да се подобрява. Приет е успешно в медицинския университет, като оценките му винаги са били сред най-добрите. Бил е най-добрият студент и след като завършва обучението си, получава работа в една от най-добрите клиники. Али беше един от първите лекари, които приеха пациент почти веднага, като винаги поставяха точна диагноза и съветваха правилния курс на лечение. Той живее за това, което прави, и няма нищо в живота му, което да му носи повече радост от медицината. Но не всичко е толкова лесно и просто, защото болестта на момчето не му позволява да се сприятелява с колеги, а пациентите се отнасят към него с повишено внимание.

Но най-лошото от всичко е, че Али не можеше да управлява личния си живот. Момичетата също не му обръщат особено внимание. Може ли Али да преодолее болестта? Личен живот – реалност или мечта? Следвайте събитията, случващи се в Доктор Чудо, като гледате всички епизоди.