Дъщерята на посланика е турски драматичен сериал, излъчен през 2019 г.

Сюжет на Дъщерята на посланика:

Санджар Ефеоолу е син на скромен арендатор, който работи в маслинова горичка близо до град Милас в провинция Мугла.

Наре е дъщеря на турски посланик. Заради професията на баща си, прекарва живота си в различни страни – Япония, Индия, Норвегия. Въпреки това тя прекарва всяко лято в Милас и там среща Санджар. Въпреки че принадлежат към различни социални класи, двамата се влюбват. Няколко години те поддържат връзка, като си пишат и аз мечтаях за деня, в който ще се оженят.

Санджар и Наре вдигат тайна сватба. Същата нощ Санджар открива, че любимата му не е девствена. Когато Наре му признава, че е била изнасилена от своя доведен брат, Санджар не й вярва и я изхвърля. От този момент нататък Наре изчезва. Някои смятат, че е отишла в Европа, други смятат, че е умряла, трети смятат, че се е превърнала в птица и е отлетяла в небето. Любовта между Наре и Санджар се превърна в легенда, разказвана в района през годините.

Осем години по-късно Санджар вече е богат бизнесмен. Той живее в голямо имение с майка си Халисе, сестра Зехра, брат Яхя и снаха си Ерван. Санджар е сигурен, че Наре го е предала и сега се радва на просперитет някъде в Европа. Той прави всичко възможно да продължи напред и да се подготви да се ожени за Менекше.

Сватбата на Менекше и Санджар е прекъсната от неочакваната поява на Наре. Тя каза на Санджар, че има 8-годишна дъщеря Мелек и иска да му повери грижите за нея…