Акиф – Akif | Нов турски сериал

Акиф

Нов турски сериал Акиф от 13 епизода с участието на Фикрет Кушкан, Йозге Борак, Ертан Сабан идва!

Започна обратното броене за сериала „Акиф“, където на продуцентския стол са Раиф Инан и Угур Узунок. Сериалът, който ще разказва за живота на Мехмет Акиф Ерсой, скоро ще бъде излъчен в дигиталната платформа на TRT. Проектът с участието на Фикрет Кушкан, Йозге Борак, Ертан Сабан, Ердем Акакче, Аднан Биричик, Таха Баран, Гьокче Акйълдъз, Шифанур Гюл и Севги Темел ще има 13 епизода.

  • Изразявайки мислите си за поредицата, Раиф Инан каза: „Ние сме развълнувани да представим проекта, който отразява духа на този период, както и пренасянето на живота на Мехмет Акиф Ерсой, поета на националния химн. Голяма чест е да разкажеш живота на толкова важен герой и да събереш стойностни артисти. С вълнение очакваме деня, в който ще бъдем пред публиката. Надяваме се да получим пълна оценка и от публиката.”
  • Състоящ се от 13 епизода, чиито снимки бяха завършени от Kirli Kedi Yapım, мини-сериалът ще пренесе на екрана живота на Мехмет Акиф Ерсой, поетът на турския национален химн, между 1913 и 1924 г.
  • В допълнение към Ерсой, който се опитва да запази семейството си заедно и да насърчи младежта на страната, важни фигури от периода като Тевфик Фикрет, Реджайзаде Махмут Екрем, Сюлейман Назиф, Абдулхак Хамид Тархан, Енвер паша, Талат Паша, Халиде Едип Адъвар и Кара Кемал също участват в сериала.

Сериалът е продуциран от Раиф Инан и Угур Узунок и режисиран от Селахатин Санджакли. Сценарният екип на сериала включва Угур Узунок, както и Нурула Капак и Тачеттин Гиргин.

Сподели
Scroll to Top